Česta pitanja

Kako da odaberem odgovarajuću veličinu?

Potrebno je izmjeriti se i usporediti s veličinom naznačenom uz odjevni predmet u webshopu. Ukoliko Vam je potrebna pomoć u odluci, slobodno nas kontaktirajte putem e-maila info@obblie.com

Mnoge nas klijentice kontaktiraju prije kupovine. Svakako smo Vam spremni pomoći da lakše pronađete svoju idealnu veličinu.

Razumijemo da je u webshopu teško odabrati pravu veličinu. No vjerujte, to je problem samo kod prve kupnje. Kasnije ćete imati dojam koja veličina Vam najbolje odgovara. Upravo kod te kupnje, odlučili smo da je povrat za Vas potpuno besplatan uz povrat cjelokupnog iznosa novca za neoštećeni proizvod unutar 14 dana. OVDJE link na reklamacije možete saznati kako proizvod možete vratiti.

Kako da se izmjerim?

Zbog ispravnog odabira konfekcijskog broja važno je izmjeriti opseg grudi, struka i bokova. Zbog rastezljivosti materijala naših odjevnih predmeta, šivali smo ih u dvobroju. Zato u tablici stoje rasponi opsega za svaki pojedini dvobroj.

Izmjerite svakako sva tri opsega (grudi, struk i bokove). Uvijek odaberite konfekcijski broj tako da sva tri opsega budu unutar granica naših zadanih mjera.

Uvijek postoji mogućnost da će jedan od brojeva odskakati u konfekcijskom broju od druga dva. Važno je da odaberete konfekcijski broj onog opsega koji je najistaknutiji na Vašem tijelu.

  • Ako je Vaše tijelo oblika jabuke, to će biti opseg struka.
  • Ako je Vaše tijelo oblika pješčanog sata, to će biti opseg grudi ili bokova.
  • Ako je Vaše tijelo oblika kruške, to će biti opseg bokova.

Kako odabrati prikladnu odjevnu kombinaciju?

Obla Marta ima iskustva sa odjećom velikih brojeva, jer ju dugo godina i sama nosi. Ono što je do sad mogla zaključiti je da ne treba vjerovati broju s etikete. Tunika ili haljina koja je malo preuska ili prekratka neće dobro pristajati. A znate što je najbolje vezano uz brojeve? Nitko ih ne vidi!

Odredite što svojom odjećom želite istaknuti. Najčešće nam  časopisi opisuju kako ćemo uspješno sakriti ono što nam se ne sviđa. No pokušajmo obrnuto –  fokusirati se na ono što nam se kod nas najviše sviđa. Ako niste sigurno što biste trebali istaknuti i trebate pomoć u tome, možete potražiti svoje stare fotografije. Sigurno imate fotografija na kojima su vam pojedini odjevni predmeti stajali bolje nego ostali. Razmislite što je upravo taj odjevni predmet imao za razliku od ostalih da vam tako dobro stoji. To ponekad može biti cijeli odjevni predmet poput suknje, tunike, omiljenih traperica, ali možda ponekad i samo detalj –remen ili dekolte.

Uvijek nosite odgovarajuće donje rublje. Jako je važno odabrati pravilan broj i oblik grudnjaka i gaćica. To čini veliku razliku. Važno je i da je donje rublje ugodno, kako bi se i Vi mogli osjećati tako. I naravno, uvijek vrijedi pravilo: crno rublje ispod crne odjeće, a donje rublje boje kože ispod bijele odjeće. I jednostavno ne možete promašiti

Updating…
  • Košarica je prazna